HumbookStage - 2022

HumbookStage 2022
11. 6. 2022
Literární stan na Světě knihy

HumbookStage se vrátila na Svět knihy. Tradičně v sobotu během největšího knižního veletrhu u nás obsadila Literární stan a jela hlavně young adult program. Kupa autorů a nejrůznější besedy, autogramiády a samozřejmě 20% sleva na stánku Palmknihy.

Oficiální hashtag události: #HumbookStage2022

Fotogalerie

Foto: Jaroslav Fikota

Program

10:30–11:25
Young adult a new adult: finální bitva

O přesnou definici young adult a new adult už bylo svedeno víc bitev než na samotných stránkách knih. Dá se vůbec určit jasná hranice, nebo se oba žánry prolínají? To zkusí rozseknout redaktorka CooBoo Katka Stupková spolu a autorem Pavlem Barešem a spisovatelkami Alenou Adrianet Heinrichovou a Tess M. Puffrovou.

11:40–12:35
Manga, maki, Mijazaki

Japonsko jako bezedná studna inspirace? To si pište, a rovnou kaligraficky – někdo japonské autory vydává, někdo překládá a někdo podle japonské popkultury napíše knihu. S tím, jak Země vycházejícího slunce ovlivnila jejich životy, se svěří ředitel nakladatelství CREW Petr Litoš, oceňovaná překladatelka Anna Křivánková a Lenka Poláčková, debutující vítězka soutěže Hvězda inkoustu.

12:50–13:45
Záporáci versus hrdinové

Na stupnici superpadouch – superhrdina existuje nekonečné množství odstínů. Jak budovat kladné i záporné charaktery, aniž by to působilo naivně? Koho si víc oblíbí autor a koho čtenář? Příklady ze své spisovatelské praxe plné slovanské mytologie vám představí Lucie Ortega, Kateřina Ševčíková a Jana Švecová.

14:00–14:55
Z blogu na TikTok aneb recenzujeme ještě knížky?

Svět médií se překotně vyvíjí a recenzování knih s ním. Jak chutná denní chleba moderního knižního recenzenta a co obnáší spolupráce nebo třeba betačenářství? V panelu, který povede Marky alias @endlessbibliophile z HumbookTeamu, budou diskutovat Monika aka @foxorous, Kačka alias @knihy_od_kacky a Zuzka neboli @knizni.supernova.

15:05–15:20
Vyhlášení Hvězdy inkoustu

Literární soutěž hvězda Inkoustu vstoupila do 6. ročníku s tématem Královská fantasy. Který rukopis letos porotu zaujal nejvíce? Vyhlášení vítězného textu, jenž vyjde v nakladatelství Fragment, se s pomocí redakce zhostí spisovatelé Martin Bečan a Kateřina Šardická.

15:25–16:20
Láska táhne

Motýlci v břiše, podlamující se kolena, první pusa… to je jen zlomek projevů, které v zamilovaných knihách najdete. Jaké typy romantických linek existují a k čemu všemu láska ve vyprávění může sloužit? Diskutovat budou autorky, v jejichž knihách má láska pevné místo: Ola alias Nofreeusernames, Petra Martišková a Júlia Matulová.

od 16:35
Společná autogramiáda českých autorů

Související posty
videa
Little Box of Yes #coobooclassics

Hraní Little Box of Yes už je tradice 😁 A když navíc přidáte podmínku, že musí hlavní hrdinové pocházet z klasik, které vychází v edici CooBoo Classics, je to ještě větší zábava 😂 Jak si s tím poradili autoři na letošní HumbookStage?

videa
Little Box of Yes #disney100

Disney letos slaví 100 let, a tak jsme vymysleli zombie příběh s Elsou, Darthem Vaderem a Lokim v rámci vyprávěcí hry Little Box of Yes 😁 Pozor, došlo i na zpěv a bohužel ne moc dobrý 🙉😅

blog
Fotky z HumbookStage na Světě knihy 2022

V sobotu 11. června se HumbookStage vrátila na Svět knihy a hlavně mezi lidi! Děkujeme všem, co dorazili, byl to s vámi ten nejlepší zážitek. Foto: Jaroslav Fikota