HumbookStage - 2019

Druhá HumbookStage
11. 5. 2019
Veletrh Svět knihy v Praze

Videa | Program | Plakát | Fotky | Událost na Facebooku

Druhá HumbookStage byla top strop, hustodémonická, superkalifradžilistikexpialidózní, nadupanózní, supermegafoxyawesomehot, topovka, fest dobrá. (Tyhle výrazy jsme vytáhli s ankety na našem Instagramu, kde jsme se ptali, co se teď říká, když je něco boží 😁) Tentokrát nám střechu nad hlavou poskytl Gauč ve Stromovce (kde to vypadalo jako na svatbě Belly a Edwarda 😂) a až na závěrečnou bouřku a povodeň (alespoň bylo trochu vzrůšo) se podařilo i počasí. V programu se představily překladatelky fantasy, mladí autoři young adult, kluci cestovatelé, holky z digitálu a HumbookTeam, nechyběli Potterfani, instagraf a teplý čas servíroval celý den Loyd (ten malinový s pepřem byl top!) Na závěr došlo i na vyhlášení Hvězdy inkoustu.

Videa

Záznam Cestovatelského battlu | Záznam Young blood v young adult

Program

10:30–11:30 

Nástrahy překladu fantasy aneb kolik fantazie je k tomu potřeba?

Fantasy knihy jsou oblíbeným čtivem a také výtečným zdrojem nejrůznějších novotvarů, všeříkajících jmen a názvů i kreativních hrátek se slovy. Zkušené překladatelky Veronika Volhejnová, Jana Jašová a Alžběta Kalinová budou diskutovat o tom, s jakými nástrahami se při překládání fantasy musí potýkat.

11:45–12:45 

Jeden příběh, mnoho podob – čtení v době digitální 

Někdy už se kniha do kabelky nebo batohu prostě nevejde… Přijď se seznámit s novými formami čtení (nejen v mobilu) a také s tím, jak můžeš v dnešním digitálním světě příběhy vytvářet. Chat fiction v appce Storki, e-knihy, audioknihy, seriálové real-time čtení s appkou StoryMe a ještě mnohem víc… Těšit se můžeš na autory a autorky jak ze Storek (Martina Krausová), tak ze StoryMe (Alžběta Bílková a Martin Bečan) i na audioknižní interpretku a dabérku Kláru Novákovou z @klarinyknihy. A o výhodách e-čtení v mobilu se dozvíš od Zuzky Strachotové.

13:00–14:00 

Cestou necestou aneb cestovatelský battle 

Jsou tři, nic je nezastaví a mají hlavy plné bláznivých nápadů. Cestovatelé Monika Benešová, Tomáš Vejmola a Matěj Balga prošli a projeli kus světa a na svých cestách nasbírali opravdu netradiční zážitky. Kolikrát během 100 km se rozbije tuk-tuk? Kolikrát spadne řetěz z kola? A kolikrát náplast z paty? Jak (ne)cestovat a jak si užít ta nejlepší dobrodružství?

14:15–15:15 

Zlý a ještě zlejší aneb záporáci versus hrdinové 

Co si budeme nalhávat, všichni máme slabost pro záporné hrdiny. Proč jsou často tak populární a dokážou změnit děj knihy, třeba i nečekaným směrem? Jasný názor na to mají spisovatelka Zuzka Strachotová a členky HumbookTeamu Míša Faktorová, Marky Forejtová a Anna Kratochvílová. Ty nejznámější, nejzákeřnější a zároveň nejvíc okouzlující záporáky budeš mít možnost hned na místě ohodnotit i ty. Kdo vyhraje pomyslnou hitparádu zla?

15:30–17:00 

Young blood v young adult 

Na literární scéně jsou stále ještě nováčky, ale jejich knihy rozhodně stojí za pozornost. Seznam se s mladými a nadějnými autory a zeptej se jich na všechno, co tě zajímá nejen o jejich knihách, ale i o tom, jak vlastně knihu napsat a vydat. S kůží na trh půjdou Petra Slováková, Pavel Bareš a Jan Tomeš. Společně s youtuberem Lubošem Kulíškem také pokřtíme novinku Kateřiny Šardické, která se stala vítězkou 2. ročníku literární soutěže Hvězda inkoustu.

Celý den 

Workshopy s Potterfan 

Miluješ svět Harryho Pottera? Přijď si vyzkoušet kouzelnický vědomostní kvíz o věcné ceny, vyrob si knižní záložku s tematikou Harryho Pottera a mnoho dalšího.

Plakát

Fotky

Související posty
videa
Little Box of Yes #coobooclassics

Hraní Little Box of Yes už je tradice 😁 A když navíc přidáte podmínku, že musí hlavní hrdinové pocházet z klasik, které vychází v edici CooBoo Classics, je to ještě větší zábava 😂 Jak si s tím poradili autoři na letošní HumbookStage?

videa
Little Box of Yes #disney100

Disney letos slaví 100 let, a tak jsme vymysleli zombie příběh s Elsou, Darthem Vaderem a Lokim v rámci vyprávěcí hry Little Box of Yes 😁 Pozor, došlo i na zpěv a bohužel ne moc dobrý 🙉😅

blog
Fotky z HumbookStage na Světě knihy 2022

V sobotu 11. června se HumbookStage vrátila na Svět knihy a hlavně mezi lidi! Děkujeme všem, co dorazili, byl to s vámi ten nejlepší zážitek. Foto: Jaroslav Fikota