HumbookStage - 2023

HumbookStage 2023
13. 5. 2023
Literární sál na Světě knihy

HumbookStage tradičně na Světě knihy. Opět v sobotu jsme během největšího knižního veletrhu u nás obsadili Literární sál a jeli hlavně young adult program. Kupa autorů a nejrůznější besedy i autogramiády.

Oficiální hashtag události je #HumbookStage2023

Fotogalerie

Foto: Jaroslav Fikota

Program

10:00–11:00
Můj svět, moje pravidla

Může si autor ve svém fiktivním světě dělat, co chce? A hlavně – projde mu to u čtenářů? O pravidlech, vnitřní logice i historickém pozadí fantazijních světů budou vyprávět autoři, kteří mají s jejich tvorbou bohaté zkušenosti: Denisa Černá, Kateřina Havlíková, Petra Martišková a Lucie Ortega.

11:10–11:30
Vyhlášení Hvězdy inkoustu a křest Souboj princů

Literární soutěž Hvězda inkoustu vstoupila do 7. ročníku s tématem Příběh ze střední školy. Kdo letos porotu zaujal nejvíce? Vyhlášení vítězného textu, jenž vyjde v nakladatelství Fragment, se s pomocí redakce zhostí spisovatelé Martin Bečan a Lucie Ortega. Dojde i na křest románu od vítězky 6. ročníku (Souboj princů od Kristýny Dostálové) a vyhlášení tématu pro další rok.

11:35–12:35
Ze šuplíku na pulty knihkupectví

Vyhrát v soutěži, využít crowdfunding nakladatelství Pointa, sám kontaktovat nakladatelství… možností, jak se stát spisovatelem, je spousta. Kristýna Dostálová, Aleš Novotný a Zara M. P. Cole se ke své první knize každý dopracoval jinak. Zjistěte, kudy vedla jejich cesta ke spisovatelské kariéře a co všechno vydání knihy obnáší!

12:40–13:40
Maxiautogramiáda, vol. 1

Ulovte podpis od některého ze svých oblíbených autorů! V tomto bloku si na vás pera a propisky brousí Zara M. P. Cole, Denisa Černá, Kristýna Dostálová, Kateřina Havlíková, Lucie Ortega, Petra Martišková a Aleš Novotný.

13:50–14:50
Contemporary na hraně reality

Jak moc odrážejí contemporary knihy reálný život a jeho složitosti? Píšou autoři jen o tom, co sami zažili? Nebo si dělají rešerše a baví se s lidmi, kteří mají problémy jako jejich postavy? Diskutovat bude čtveřice spisovatelek: Tereza Marková, Ola alias Nofreeusernames, Alena Štraubová a Eliška Václavíková.

15:00–15:40
Very Special Guest: Natalja Ščerba + křest románu Finista

Přijďte si poslechnout bestsellerovou autorku oblíbených Časodějů a Lunasterů! Ukrajinská spisovatelka Natalja Ščerba prozradí řadu zajímavostí o své tvorbě a nakonec dojde na křest její fantasy novinky Finista – Dům snů.

15:45–15:50
HumbookFest 2023: Další zahraniční hvězda

Virbl, napětí, fanfáry… připravte se, že odtajníme dalšího zahraničního hosta letošního HumbookFestu!

15:50–16:20
Little Box of Yes: Disney

No a co, že nám už není osm… na Ledovém království budeme ujíždět vždycky! HumbookTeam popustí uzdu své kreativitě a vrhne se na tvorbu příběhu z Disneyho světa. Známá společnost totiž letos slaví 100 let a Humbook si tuhle narozeninovou party nehodlá nechat ujít.

16:30–17:00
Little Box of Yes: CooBoo Classics

Klasika není posvátná, takže se připravte na pořádnou jízdu. Autorské trio ve složení Kristýna Dostálová, Alena Štraubová a Vojta Záleský se podívá na zoubek knihám z edice CooBoo Classics. Dočkáme se románku Emmy s Frankensteinovým monstrem, zatímco Dorian Grey bude potupně kydat hnůj na zvířecím statku?

17:10–18:10
SuproTM: Hrdinové na dluh – nový superhrdinský komiks

Jak se tvoří young adult komiks? Je superhrdinství na dluh ta správná cesta? A jak se žije ve stínu superhrdinů, kterým jsou dnem i nocí v patách novináři? Tyto i další palčivé otázky zodpoví autoři Štěpánka Jislová, Viktor Svoboda a Martina Fischmeister.

17:00–19:00
Maxiautogramiáda, vol. 2

Ulovte podpis od některého ze svých oblíbených autorů! V tomto bloku si na vás pera a propisky brousí Tereza Marková, Ola alias Nofreeusernames, Natalja Ščerba, Alena Štraubová, Kateřina Havlíková, Eliška Václavíková a Vojta Záleský.

Změna programu vyhrazena.

Související posty
videa
Little Box of Yes #coobooclassics

Hraní Little Box of Yes už je tradice 😁 A když navíc přidáte podmínku, že musí hlavní hrdinové pocházet z klasik, které vychází v edici CooBoo Classics, je to ještě větší zábava 😂 Jak si s tím poradili autoři na letošní HumbookStage?

videa
Little Box of Yes #disney100

Disney letos slaví 100 let, a tak jsme vymysleli zombie příběh s Elsou, Darthem Vaderem a Lokim v rámci vyprávěcí hry Little Box of Yes 😁 Pozor, došlo i na zpěv a bohužel ne moc dobrý 🙉😅

blog
Fotky z HumbookStage na Světě knihy 2022

V sobotu 11. června se HumbookStage vrátila na Svět knihy a hlavně mezi lidi! Děkujeme všem, co dorazili, byl to s vámi ten nejlepší zážitek. Foto: Jaroslav Fikota