HumbookStage - 2020

HumbookStage na Comic-Con Prague
9. 2. 2020
O2Universum, Praha

Možná vám neuniklo, že od 7. do 9. února se v Praze koná první ročník ultrabožího třídenního festivalu Comic-Con Prague věnovaného hrám, filmům a seriálům, anime a komiksu, kostýmům a samozřejmě i knihám. A u toho nesmíme s Humbokem chybět! V neděli 9. února proto na Comic-Conu proběhne HumbookStage, která se tentokrát bude hodně točit okolo komiksů a fantasy knih.

Na co se můžete těšit? Samozřejmě na spoustu vašich oblíbených autorů, třeba Bena Aaronovitche, Pavla Bareše, Katku Šardickou, Thea Addaira nebo Martina Bečana. Taky na povídání o young adult komiksech a třeba i na besedu s redaktory nakladatelství CooBoo, Fragment, Laser a CREW.  To ovšem zdaleka není vše.  Sledujte událost, ať vám nic neunikne.

Program

10:00–11:00

„Nejenbook“ – nejen o skvělých knihách, jen se skvělými lidmi

Spisovatel Pavel Renčín knihy nejen rád píše, ale taky si o nich rád povídá. A jeden se nestačí divit, kdo všechno je milovníkem fantasy! S moderátorem a novinářem Martinem Veselovským a zahraničním zpravodajem ČT na Blízkém východě Jakubem Szántó bude nicméně mluvit nejen o jejich oblíbených fantasy knížkách, ale třeba i o tom, co říkají na seriál Zaklínač nebo poslední Star Wars.

11:30–12:30

O young adult komiksech a nejen o nich

Komiksů s označením young adult u nás vychází čím dál víc. Čarodějova nevěsta, Mera, Netvora, Srdcerváči, Trikolora… Co mají společného? Jak se liší od komiksů bez nálepky YA? O tom všem budou diskutovat komiksová recenzentka Kateřina Čopjaková, Jirka Pavlovský z nakladatelství CREW, překladatel Filip Škába, komiksový scenárista Martin Šinkovský a kreslíř Jonáš Ledecký.

13:00–14:00

Fantastické vyhlídky

Jak rozpoznat nové trendy nejen na poli young adoult literatury? Jak objevovat nové autory v cizině i u nás? A na jaké knižní pecky se můžeme těšit v tomto roce? Prozradí redaktoři Boris Hokr (Laser), Vojta Záleský (Fragment), Katka Stupková (CooBoo) a Roman Tilcer (Host).

14:30–15:30

Budování fantasy světů

Neexistující království v exotických krajinách, daleké planety a jejich podivné technologie či velkolepá města plná křivolakých uliček… Místa, která nás fascinují. Světy, do nichž chceme proniknout. Jak je autoři budují ve své hlavě a pomocí slov a vět potom v našich představách? Diskutovat o tom budou Katka Šardická, Barbora Žampachová, Pavel Bareš, Theo Addair a Martin Bečan.

16:00–17:00

Městská fantasy v podání Bena Aaronovitche

Benu Aaronovitchovi učaroval nejen Pán času, ale taky Londýn. Právě do něj zasadil svou úspěšnou urban fantasy sérii s konstáblem Peterem Grantem. O specifikách městské fantasy s Benem Aaronovitchem.

17:30–18:30

S Harrym Potterem na věčné časy

Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat. Harry Potter letos oslaví 20 let od prvního vydání v češtině a jeho obliba neklesá, spíš naopak. Proč? Odpověď budou společně hledat Potterfani a Ondřej Müller, programový ředitel nakladatelství Albatros a člověk, který objevil Harryho Pottera ve světě a přivedl ho k nám.

Související posty
videa
Little Box of Yes #coobooclassics

Hraní Little Box of Yes už je tradice 😁 A když navíc přidáte podmínku, že musí hlavní hrdinové pocházet z klasik, které vychází v edici CooBoo Classics, je to ještě větší zábava 😂 Jak si s tím poradili autoři na letošní HumbookStage?

videa
Little Box of Yes #disney100

Disney letos slaví 100 let, a tak jsme vymysleli zombie příběh s Elsou, Darthem Vaderem a Lokim v rámci vyprávěcí hry Little Box of Yes 😁 Pozor, došlo i na zpěv a bohužel ne moc dobrý 🙉😅

blog
Fotky z HumbookStage na Světě knihy 2022

V sobotu 11. června se HumbookStage vrátila na Svět knihy a hlavně mezi lidi! Děkujeme všem, co dorazili, byl to s vámi ten nejlepší zážitek. Foto: Jaroslav Fikota