Filmové a seriálové adaptace YA knih v roce 2020

Knihy jsou lepší než filmy – to je jasné. Ale to neznamená, že si ty dobré adaptace nemůžeme pustit a užít si je. Několikrát! Obzvlášť, když jedna z postav vypadá jako Ben Barnes nebo Noah Centineo. A letos na nás čeká řada dlouho očekávaných filmů nebo seriálů, které si taky budeme pouštět pořád dokola a dokola a dokola.

Kdo z vás neviděl Všem klukům, které jsem milovala? Okamžitě napravit! Nejenom protože je to ta největší roztomilost pod sluncem, má skvělé obsazení (nejenom Noah), scénář a vlastně všechno. Ale hlavně kvůli tomu, že se letos na Netflixu objeví i druhý díl – P. S. Stále Tě miluju. Kromě Petera tam bude hrát velkou roli i další držitel Lařina dopisu, John Ambrose v podání Jordana Fishera.

Disney+ se pustil do adaptace Stargirl, která u nás vyšla knižně teprve loni, ale v originálu vyšla už dvacet let nazpátek. I přesto se v ní nachází současná témata, která oslavují jedinečnost každého z nás. Je to příběh o první lásce, který vás zasáhne hlouběji, než si původně budete myslet.

Konečně se dočkáme i dlouho očekávané seriálové podoby Grišy s názvem Shadow and Bone. Fanoušci Kaze a jeho party také nebudou ochuzeni, protože přestože se celý seriál jmenuje jako stejnojmenná trilogie, tak se tam objeví i postavy z Šesti vran. Ovšem buďte připravení na to, že se to od knižní předlohy bude poměrně lišit – potvrdila to samotná Leigh Bardugo. Rozhodně je na co se těšit, protože už jen herecké obsazení je famózní (hlavně teda Ben Barnes jako Temnyj).

Dočkáme se i filmového zpracování knihy Nebe je všude. Sama autorka píše scénář, takže je zaručené, že si při sledování filmu pěkně pobrečíte. Příběh totiž pojednává o dívce, která ztratila svou sestru a snaží se s tím nějak vyrovnat. Je však možné, že se adaptace nedočkáme letos, ale až příští rok. Každopádně to je ale film, který by vám neměl utéct.

U Illuminae si nejsem jistá, jestli vám náhodou nelžu, ale jestli to nebude letos, tak někdy určitě! Práva na Illuminae totiž několik let nazpátek koupila agentura Brada Pitta a podle IMDB je ve vývoji. Sama doufám, že to bude dřív než později, protože tohle prostě svět potřebuje!

Chystá se i filmové zpracování Opaku věčnosti – příběhu o klukovi, který cestuje v čase, aby zachránil svojí přítelkyni před smrtí. Stejně jako u Illuminae vám nemůžu úplně zaručit, že se filmu dočkáme letos, detailnější informace zatím nejsou k dispozici, ale rozhodně buďte na pozoru!

předchozí
další
Markéta alias Mlovesreading

Čtu hodně. Kdekoliv, kdykoliv. Ať už jedu dvě zastávky tramvají, nebo třeba jenom čekám ve frontě. Pokud je tam romantika, nezáleží mi na žánru a nesnáším smutné konce. Miluju krásné…

více
Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *